Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Mërkurë, 02.12.2020 01:15

​Depozitat bankare në Shqipëri u rritën me 38 miliardë lekë

| 08/02/2020 10:57

Dinamika e re e zhvillimit që përfshiu sektorin e turizmit në vendin tonë ka dhënë impakt edhe në drejtim të rritjes së depozitave bankare.

Depozitat bankare u rritën me 38 miliardë lekë ose rreth 315 milionë euro vitin e kaluar.

Banka e Shqipërisë, bën të ditur se, gjatë vitit 2019, rritja e depozitave ka qenë më e lartë në 6-mujorin e dytë të vitit, e mbështetur kryesisht nga turizmi.

Ndërsa u shënua e dhe rritje e fluksit të remitancave gjatë kësaj periudhe por dhe rritja e shpenzimeve publike.

Gjatë muajit dhjetor, totali i depozitave u shtua me rreth 10.5 miliardë lekë, citon BSH-ja.

Struktura e depozitave vazhdon të dominohet nga fondet në valutë dhe sidomos në euro, që mbetet zgjedhja e parë e shqiptarëve për mbajtjen e kursimeve të tyre.

Loading...

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress