Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Mërkurë, 01.04.2020 06:38

​Kosova me marrëveshje bashkëpunimi Lituaninë dhe Estoninë

Prishtinë | 01/11/2019 17:08

U nënshkrua protokolli teknik i bashkëpunimit në fushën e transportit rrugor ndërkombëtar të udhëtarëve dhe mallrave, në mes të Kosovës dhe Lituanisë. Ky protokoll do të krijojë një urë bashkëpunimi në sektorin e transportit ndërmjet dy vendeve me qëllim të integrimit të komunitetit tonë të transportit në tregjet evropiane.

Protokolli në fjalë u nënshkrua pas negociatave bilaterale mes dy delegacioneve në nivel ekspertëve të të dy ministrive të linjës kryesuar nga Xhemë Veseli, drejtor i Departamentit të Transportit Tokësor-  udhëheqës i delegacionit të Kosovës nga Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit.

MI thotë se një protokoll i këtij niveli ndërkombëtar është nënshkruar edhe Estoninë.

 Nënshkrimi i këtyre dy protokolleve, ka për qëllim nxitjen e bashkëpunimit ekonomik dhe forcimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës - Lituanisë dhe Estonisë, si dhe  do të bëhet e mundur çasja e operatorëve kosovarë rezident, në tregun ndërkombëtarë të udhëtareve dhe mallrave, duke eliminuar barrierat administrative dhe teknike si dhe duke iu krijuar operatorëve tanë mundësinë e lëvizjës së lirë të udhëtarëve dhe mallrave drejt vendeve Baltike dhe vendeve skandinave.

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress