Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Diel, 05.02.2023 05:21

Ketu publikohen komunikatat dhe njoftimet. Kosovapress nuk merr pergjegjesi per permbajtjen e tyre. Nese deshironi te publikoni, kontaktoni ne [email protected] apo ne nr. Tel. +377 (0) 45 723 045

​Delegacioni i Policisë së Kosovës merr pjesë në konferencën e Asociacionit Ndërkombëtar të Shefave të Policisë

Prishtinë | 29/10/2019 12:18

Drejtori i përgjithshëm i Policisë së Kosovës, Rashit Qalaj, po merr pjesë në konferencën e Shoqatës Ndërkombëtare të Shefave të Policisë në Çikago, në të cilin po marrin pjesë një numër i madh i nivelit të lartë të shefave të policisë nga vendet e ndryshme të botës, ku me një fjalë rasti të pranishmëve iu është drejtuar presidenti i SHBA-së, Donald Trump.

Kjo konferencë e karakterit ndërkombëtar të pranishmëve iu mundëson shkëmbimin e përvojave policore, trajtimin e problemeve dhe fenomeneve nga fusha e rendit dhe e sigurisë, si dhe njohjen me teknologjitë më të reja të cilat aplikohen në fushën e sigurisë, për shërbime më të mira ndaj të gjitha komuniteteve. 

Gjatë qëndrimit në SHBA drejtori Qalaj realizoi disa takime të rëndësishme, përfshirë takimin me shefin e INL- Department of State, Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs, Principal Deputy Assistant Secretary James A. Walsh, si dhe takim me ushtruesin e detyrës së drejtorit të ICITAP-it  Greg Ducot. 

Çalaj përveç tjerash gjatë pjesëmarrjes në këtë konferencë si dhe gjatë realizimit të takimeve, rëndësi të veçantë i ka kushtuar çështjes së bashkëpunimit policor ndërkombëtar, luftës kundër terrorizmit dhe radikalizmit të dhunshëm, krimit të organizuar transnacional si dhe llojeve të tjera të krimit. 

Kjo konferencë e karakterit policor është një nga konferencat më të mëdha të mbajtura çdo vit në SHBA, ku Policia e Kosovës është mbështetur dhe është përkrahur nga ICITAP-i amerikan, të cilët janë bashkëpjesëmarrës. 

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress