Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Hënë, 06.02.2023 03:01

Ketu publikohen komunikatat dhe njoftimet. Kosovapress nuk merr pergjegjesi per permbajtjen e tyre. Nese deshironi te publikoni, kontaktoni ne [email protected] apo ne nr. Tel. +377 (0) 45 723 045

​Edhe Peja bëhet me instalime të reja dhe moderne të linjave 35kV

Pejë | 24/09/2019 13:53

Në nënstacionin Peja1 në qytetin e Pejës KEDS sapo ka përfunduar projektin e instalimit të dhe modernizimit të linjave 35 kV (kilovolt).

Mbi 30 punëtorë të kompanisë janë angazhuar në kryerjen e këtyre punimeve për energjizimin e stabilimenteve të reja 35 kV.

Secila nga këto linja prekin një numër të  madh të konsumatorëve, prandaj edhe përfitimet janë të mëdha.

Këto përfitime fillojnë nga fakti që janë shumë më të sigurta se ato paraprake e duke vazhduar në atë që ndërprerjet eventuale si pasojë e faktorëve të ndryshëm parashihet të jenë shumë më të vogla.

Paralel me rinovimin e linjave është bërë edhe modernizimi i tyre. Tashmë, aty çdo gjë do të jetë automatike dhe meqenëse projektet kanë përfunduar në këto nënstacione parashihet të instalohet sistemi SCADA, me ç’rast mundëson komandimin nga distanca. Ky sistem tashmë është instaluar në Distriktin e Ferizajt dhe është në funksion.

Ndryshe, projekti në nënstacionin Peja 1 është vazhdim i projekteve të implementuara në distriktin e Gjilanit, Ferizajt dhe Gjakovës.


Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress