Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Diel, 05.02.2023 06:16

Ketu publikohen komunikatat dhe njoftimet. Kosovapress nuk merr pergjegjesi per permbajtjen e tyre. Nese deshironi te publikoni, kontaktoni ne [email protected] apo ne nr. Tel. +377 (0) 45 723 045

​Flora Sejdiu Abdullahu zgjidhet kryesuese e Grupit të Grave Asambliste

Ferizaj | 04/11/2019 16:00

Përfaqësimi i gruas në vendimmarrjen lokale të Ferizajt po bëhet edhe përmes një mekanizmi tashmë institucional të quajtur “Grupi i Grave Asambliste”.

Kjo strukturë me peshë të jashtëzakonshme në përfaqësimin dhe ndërtimin e politikave të ndryshme në qeverisjen lokale, sot ka zgjedhur strukturën e re drejtuese.

Në mesin e grave asambliste, me miratimin e shumicës u zgjodh kryesuese e Grupit të Grave Asambliste, Flora Sejdiu Abdullahu, anëtare e Kuvendit të Komunës nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, kurse në pozitën e zëvendës kryesueses me automatizëm pasi që ishte kryesuese e kësaj strukture, u zgjodh, anëtarja nga radhët e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës në Kuvendin e Komunës së Ferizajt, Hatixhe Bungu Qerimi.

Të sapo zgjedhurat në këto funksione u zotuan për avancimin e agjendës legjislative në dobi të përgjithshme të qytetarëve, me theks të veçantë avancimin dhe fuqizimin e rolit të gruas në vendimmarrjen lokale, ndonëse Ferizaj, qeverisja aktuale është kampione e promovimit të parimit të barazisë dhe shansit të barabartë për të gjithë.

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress