Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Mërkurë, 15.07.2020 01:54

Ketu publikohen komunikatat dhe njoftimet. Kosovapress nuk merr pergjegjesi per permbajtjen e tyre. Nese deshironi te publikoni, kontaktoni ne [email protected] apo ne nr. Tel. +377 (0) 45 723 045

​Franca do të vazhdojë mbështetjen për Gjykatën Kushtetuese të Kosovës

Prishtinë | 12/11/2019 16:17

Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese Arta Rama-Hajrizi priti sot në një takim njohës ambasadoren e re të Francës në Prishtinë, Marie-Christine Butel, të cilën e informoi me punën e deritanishme të këtij institucioni dhe progresin e arritur në konsolidimin e gjyqësisë kushtetuese në vendin tonë.

Zhvillimet aktuale në vend, sfidat në përpjekjet për forcimin e sundimit të ligjit dhe iniciativat për reforma ligjore e kushtetuese, ishin gjithashtu temë e diskutimit të përbashkët.

Kryetarja Rama-Hajrizi shprehu falënderimin e saj për kontributin e vazhdueshëm që Qeveria franceze u ka ofruar institucioneve të Kosovës dhe Gjykatës Kushtetuese të saj, nëpërmjet projekteve që për qëllim primar kishin avancimin e kapaciteteve profesionale e infrastrukturore, si dhe zhvillimin ekonomik në vend.

Ambasadorja Butel nga ana e saj rikonfirmoi gatishmërinë e Francës që të mbështesë edhe më tutje përpjekjet e Gjykatës Kushtetuese dhe të institucioneve të tjera në zbatimin e standardeve evropiane të drejtësisë.

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress