Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Diel, 05.02.2023 05:04

Ketu publikohen komunikatat dhe njoftimet. Kosovapress nuk merr pergjegjesi per permbajtjen e tyre. Nese deshironi te publikoni, kontaktoni ne [email protected]ss.com apo ne nr. Tel. +377 (0) 45 723 045

​Haziri: Programi më i madh për këtë vit është nënshkrimi i marrëveshjes për impiantin

Gjilan | 24/12/2019 14:25

Vit të suksesshëm në realizimin e projekteve infrastrukturore e ka cilësuar kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri, vitin 2019 të qeverisjes së udhëhequr nga ai me shpenzim të mjeteve prej 92 për qind, por që sfidues sa i përket problemeve me ujin e pijshëm si pasojë e mungesës së reshjeve.

“Në veçanti, jam tepër i lumtur që investimet në qytet dhe fshatra kanë shkuar në parimin e barazisë sa i përket buxhetit”, ka deklaruar Haziri.

Programi më i madh në këtë vit është impianti i ujërave të zeza, i cili kap vlerën prej 26 milionë euro, ka nënvizuar Haziri, teksa ka përmendur edhe investimet tjera.

“Gjilani është qytet që shquhet për bashkëpunim të madh me donatorët. Një projekt që financohet nga qeveria e Kuvajtit është ai i Fshatit Social në vlerë prej 2.5 milionë euro. Derisa tek banimi social, këtë vit i kemi ndërtuar 26 shtëpi për familjet në nevojë së bashku me donatorët. Pra, iu kemi bërë krahë dhe lehtësim këtyre rasteve”, ka thënë Haziri.

Si pjesë e projekteve të mëdha për këtë vit është përfundimi i Çarshisë në pjesën e jugut dhe fillimin e ndërtimit të shëtitores 1.2 kilometra në pjesën e veri, që kap koston e afro 1 milion euro.

“Çarshia do të jetë e gjatë si total prej 3.2 kilometra dhe krejt kjo mund të kalohet për 15 minuta, duke eliminuar nevojën e përdorimit të veturave”, tha Haziri.

Një projekt tjetër i rëndësishëm që e ka përmendur Haziri është rruga me katër korsi Gjilan-Livoç i Ulët, e cila tashmë është asfaltuar në dy pjesët e mbetura, duke i dhënë pamje tjetër Gjilanit.

“Ndërsa, lajmi i mirë është që është nënshkruar kontrata me BERZH-in për ndërtimin e rrugës prej Livoçit të Ulët në drejtim të Kllokotit, ndërkohë ka theksuar se pritet nënshkrimi i marrëveshjes për ndërtimin e rrugës Gjilan-Gllamë-Bresalc”, ka thënë kreu i Gjilanit.  

Te bujqësia, Komuna në bashkëpunim me donatorët dhe me Ministrinë e linjës i ka mbështetur fermerët përmes subvencioneve në shumën prej 1 milion euro, derisa te shëndetësia, përpos investimeve nëpër qendra të mjekësisë familjare, është ndërtuar edhe ambulanca e mjekësisë familjare në Llashticë.

Një projekt i rëndësishëm, sipas Hazirit, është ndërtimi i tregut të pemëve dhe perimeve, i cili pritet të përfundojë në vitin e ardhshëm, ndërkaq ka theksuar se një angazhim të madh komuna e ka pasur edhe te tregjet mobile, duke iu dhënë mundësi prodhuesve t’i shesin produktet tyre nëpër tezga moderne.

“Paralelisht, kemi punuar dhe po vazhdojmë të punojmë edhe në rindërtimin e Stadiumit të Qytetit, ndërkaq në përfundim është stadiumi ndihmës për nevoja të FC Drita, i cili kap koston e afro 600 mijë euro. Ndërkaq, po vazhdojnë punimet në palestrën në Zhegër”, ka nënvizuar kryetari Haziri.

Ai ka thënë se sfidë për këtë vit ka qenë problemi me mungesën e ujit të pijshëm si pasojë e thatësisë, duke thënë se menjëherë ka formuar task-forcën për përballimin e kësaj problematike.

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress