Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Hënë, 27.03.2023 03:34

Ketu publikohen komunikatat dhe njoftimet. Kosovapress nuk merr pergjegjesi per permbajtjen e tyre. Nese deshironi te publikoni, kontaktoni ne [email protected] apo ne nr. Tel. +377 (0) 45 723 045

​Kuvendi rifilloi Programin “Punëtoritë për demokraci”

Prishtinë | 25/09/2019 18:41

Kuvendi i Republikës së Kosovës ka rifilluar sot Programin “Punëtoritë për demokraci”, program ky i projektuar për edukimin qytetar të fëmijëve të shkollave fillore dhe të mesme të ulëta nga mbarë vendi, nëpërmjet të cilit ata fitojnë njohuri lidhur me demokracinë parlamentare.

Klasa VII e Shkollës Fillore “Nazim Gafurri” nga Prishtina, ishte grupi pjesëmarrës i punëtorisë së parë e cila u zhvillua sot në hapësirat e brendshme të Kuvendit.

Në emër të sekretarit të Kuvendit, Ismet Krasniqi, nxënësve u uroi mirëseardhje drejtori i Drejtorisë për Çështje Ligjore dhe Procedurale në Kuvend, Xheladin Hoxha.

“Sot Kuvendi i Republikës së Kosovës rifillon programin e tij për edukim qytetar, ‘Punëtoritë për demokraci’. Gjatë viteve të kaluara mijëra nxënës nga shkollat e Kosovës kanë mësuar për demokracinë, për institucionet shtetërore, për të drejtat dhe për edukimin e fëmijëve e shumë tema të tjera. Andaj ne sot po e rifillojmë këtë program, i cili tashmë ka kaluar në pronësi të plotë të Kuvendit të Kosovës”, tha ai.

Në vazhdim, nën udhëzimet e zyrtarëve për edukim qytetar, nxënësit, nëpërmjet përdorimit të metodave interaktive, kanë zhvilluar aktivitete që trajtojnë temën e demokracisë, të zgjedhjeve, qytetarisë aktive dhe të të drejtave të fëmijëve.  

Punëtoritë zgjasin katër orë dhe mbahen tre herë në javë. Në çdo punëtori, nxënësit shprehin njohuritë e fituara dhe kreativitetin e tyre përmes fotografive, shkrimit, ilustrimeve dhe vizatimeve.


Për më shumë se dy vjet, programi është përkrahur nga fondacioni austriak ERSTE, me implementues OJQ TOKA, ndërsa tani ka kaluar në pronësinë e Kuvendit.

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress