Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Martë, 21.03.2023 03:43

Ketu publikohen komunikatat dhe njoftimet. Kosovapress nuk merr pergjegjesi per permbajtjen e tyre. Nese deshironi te publikoni, kontaktoni ne [email protected] apo ne nr. Tel. +377 (0) 45 723 045

​Projekti ‘Vrojtuesit e lagjes’ shtrihet edhe në zonën Vushtrrisë

MItrovicë | 12/09/2019 15:51

Siguria në komunitet vazhdon të mbetet model i përpjekjeve dhe realizimeve të përbashkëta të policimit në komunitet. Mbi bazën e kësaj qasje Drejtoria Rajonale e Policisë në Mitrovicë, në partneritet me ICITAP-in dhe mbështetje të komunës së Vushtrrisë, sot ka implementuar projektin “Vrojtuesit e lagjes”.

Në shënim të këtij aktiviteti morën pjesë struktura policore nga niveli qendror rajonal dhe lokal, kryetari i komunës së Vushtrrisë, përfaqësues të pushtetit lokal,   banorë e përfaqësues të fshatit Prelluzhë dhe fshatarëve përreth.

Si model praktik në kuadër të këtij projekti është caktuar zona e fshatit Prelluzhë e komunës së Vushtrrisë, fshat ky me komunitet të përzier, me ç’rast në këtë lokalitet është vendosur tabela me  mbishkrimin “Vrojtuesit e lagjes”. Vendosja e  kësaj pllake synon të rrisë objektivat e përbashkëta, siç është parandalimi dhe zvogëlimi i nivelit të krimit, rritja e ndërgjegjësimit të komunitetit, në identifikim dhe raportim  për çështje të sigurisë publike.

Banorët dhe përfaqësuesit e komunitetit mirëpritën shtrirjen e këtij projekti, ku ndër të tjera  u tha se ky projekt  rrit dhe fuqizon  bashkëpunimin e ndërsjellë. Njëherësh u zotuan se do të vazhdojnë me qasjen  e përbashkët në identifikim dhe parandalim të dukurive negative në këtë zonë.

Ishte vlerësim i përbashkët se çdo bashkëpunim me Policinë në komunitet  është  çelësi  për zgjidhjen e çështjeve që  reflektojnë  në sukses të  përbashkët dhe siguri më të madhe për qytetarët.

Loading...
 
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress