Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Hënë, 06.02.2023 03:16

Ketu publikohen komunikatat dhe njoftimet. Kosovapress nuk merr pergjegjesi per permbajtjen e tyre. Nese deshironi te publikoni, kontaktoni ne [email protected] apo ne nr. Tel. +377 (0) 45 723 045

​RrGK bën thirrje të votohet për më shumë gra në parlament

Prishtinë | 24/09/2019 15:59

Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) sot ka mbajtur takim koordinues me organizatat anëtare dhe vullnetarët që janë pjesë e fushatës “Voto për më shumë gra në parlament”.

Rreth 200 vullnetarë për pesë ditë (25-29 shtator) do të bisedojnë me qytetarë duke shkuar derë më derë në mbi 15 komuna të Kosovës, përfshirë komunat serbe, për të diskutuar me gratë dhe burrat votues mbi rëndësinë e votimit të më shumë grave në zgjedhjet e 6 tetorit. 

Këto aktivitete janë vazhdimësi e vizitave që RrGK tashmë ka bërë në disa qytete.

Përmes këtyre vizitave, përfaqësuese të organizatave anëtare të RrGK-së u kanë shpërndarë qytetarëve broshura, dhe kanë bashkëbiseduar me ta për rëndësinë e zgjedhjes së më shumë grave në parlament.

Në fillim të këtij takimi, Igballe Rogova, drejtore ekzekutive e RrGK-së ka njoftuar të pranishmit se përmes kësaj fushate po kërkohet barazi për përfaqësim në parlament.

“Meqenëse partitë politike nuk po e zbatojnë Ligjin për Barazi Gjinore ku kërkohet 50% përfaqësim i barabartë, atëherë falë kësaj fushate qytetarët kanë mundësi që të votojnë për më shumë gra në parlament dhe në këtë mënyrë të zbatojnë këtë ligj”, tha Rogova.

RrGK inkurajon të gjithë qytetarët që të votojnë për gratë të cilat do të përfaqësojnë më së miri interesat e qytetarëve në kuvend, si dhe do të luftojnë për arritjen e barazisë gjinore. 

Ndryshe, fushata realizohet si pjesë e nismës “Fuqizimi i Pjesëmarrjes së Grave në Politikë”, si dhe mbështetet nga Zyra e Bashkimit Evropian (BE) në Kosovë. 

 

Organizatat që mbështesin RrGK-në në realizimin e kësaj fushate janë:

 

ATO- Vushtrri

Aureola- Obiliq

Alma- Pejë

Bliri- Drenas

Qendra e Grave për Zhvillim Rural- Novobërdë

Qendra për Edukim dhe Zhvillim- Elita - Lipjan

Femrat Aktive të Gjakovës- Gjakovë

Handikos Mitrovica- Mitrovicë

OJQ Drugëza- Skenderaj

Organizata e Personave me Distrofi Muskulare e Kosovës (OPDMK) - Prizren

Organizata për Reforma Lokale (Euloc)- Viti

Psikoterapeutët në Veprim- Gjilan

Ruka Ruci- Uglarë

Shoqata e Pavarur e Gruas-Hareja- Rahovec

Shoqata Iniciativa e Grave- Dragash

Shoqata për Edukim dhe Përkujdesjen e Familjes (ShEPF)- Gjakovë.

 

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress