Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Hënë, 21.09.2020 09:51

​Drejtësia e nevojshme pas luftërave në ish-Jugosllavi

Prishtinë | 22/11/2019 16:22

​Zbardhja e drejtësisë po konsiderohet e nevojshme në transicionin pas luftërave në ish-Jugosllavi për të zbuluar të vërteten e luftrave, pasi kjo do të kontribuojë në proceset e pajtimit mes shteteve ballkanike.

Kështu u tha sot në konferencën që u mbajt për transicionin pas luftërave në ish-Jugosllavi dhe kërkimin e drejtësisë, të organizuar Universiteti Amerikan në Kosovë.

Profesoresha Nevenka Tromp duke folur për konfliktin ballkanik në vitet e 90-ta, tha se krijimi i gjykatës së parë ndërkombëtare për krime të luftës ka theksuar rëndësinë dhe ka rritur pritjet e mekanizmit ndërkombëtar për drejtësi.

Profesoresha Tromp foli edhe narrativet pas tranzicionit për viktimat, ku kërkojë qasje të njëjtë ndaj secilit rast.

Në lidhje me sistemin e drejtësisë, Avokati i Popullit, Hilmi Jashari foli për rëndësinë e respektimit të drejtave të njeriut në zona të konfliktit, teksa tha se kjo është një sfidë pasi shpesh herë ato nuk respektohen.

Jashari po ashtu tha se rasti i Kosovës është më ndryshe krahasuar me zonat tjerë të konfliktit, pasi sipas tij, OKB-ja nuk ka themeluar ndihma mbrojtëse./KosovaPress/


Loading...
 
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress