Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Hënë, 21.09.2020 08:44

Drejtpërdrejt nga ekspozita “Gjenocidi XX”, ta kujtojmë të kaluarën, ta ndërtojmë të ardhmen”

Enver Hoxha i cili gjatë luftës ka shërbyer si mjek në Zonën Operative të Llapit, sot hap ekspozitën me dëshmi për krimet e kryera në Kosovë nga forcat serbe gjatë luftës së fundit.

Ka fotografi të cilat pasqyrojnë qartë tmerrin që përjetuan shqiptarët në vitet 98-99. Ai mjekoi ushtarë e civil.

E një pjesë të këtyre materialeve ai do t’i paraqesë nëpërmjet ekspozitës “Gjenocidi XX: Ta kujtojmë të kaluarën, të ndërtojmë të ardhmen”.

Enver Hoxha këto materiale i ruan qe 20 vjet, ku janë shkrepur pamje që nga zhvendosja dhe dëbimi i shqiptarëve nga shtëpitë e tyre, djegia, e deri te masakrimi i popullatës.

Ngjarjet live në të kaluarën