Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Diel, 24.01.2021 03:52

​Këshilla se si t’i tregoni dikujt në mënyrë të sjellshme se jeni të zënë

| 12/06/2019 08:25

Gjatë punës dhe jetës ne shpesh mund të përballemi me situata të ndryshme që kanë të bëjnë me jetën tonë personale dhe me njerëzit që na rrethojnë.

Shpesh nëse ju tregoheni indiferent ndaj një personi që keni shumë kohë pa e parë ai do të mendojë për ju se jeni egoist dhe mendjemadh.

Prandaj, duhet ta ndryshoni mënyrën e të folurit dhe të keni kujdes me fjalët që i zgjidhni për ta shprehur veten. Në vend se të thoni “jam i zënë”, mund të thoni “jam shumë mirë dhe jam duke u marrë me disa projekte shumë interesante”.

Mbani mend mënyra se si flisni me kolegët, klientët apo shefin është e ndryshme nga mënyra se si flisni me anëtarët e familjes apo shoqërinë. Dhe, nëse ende nuk ia keni haberin se si funksionon kjo, atëherë këto këshilla do t’ju ndihmojnë.

Me kolegët 

Kur i thoni një kolegu se jeni të zënë, përpiquni që të tingëlloni i fokusuar në zgjidhjet gjatë kohës kur ia shpjegoni gjërat. Tregoni se keni një projekt për ta përfunduar deri të nesërmen mbrëma. Bëjani me dije se keni diçka më me rëndësi në të cilën duhet të përqendroheni. 

Me anëtarët e familjes

Me ta mund të silleni më thjesht dhe t’i shtyni gjërat siç preferoni vet. Mund t’ju tregoni se jeni të zënë me punë dhe se është prioritet në jetën tuaj. 

Me klientët

Duhet të mendoni për implikimet afatgjata biznesore të përgjigjeve para se të thoni ndonjë gjë. Vlerësojeni atë se ata dëshirojnë të punojnë me ju. Dhe, nëse me të vërtetë nuk keni kohë, atëherë thirrni dhe thoni të bashkëpunojnë me kolegët tjerë. 

Me shefin

Në vend se të mos tregoni interes, duke i thënë “jo” gjërave që nuk i pëlqejnë, caktoni një orar për t’u ulur me shefin dhe shfrytëzojeni si mundësi për t’i diskutuar projektet e ardhshme dhe t’i planifikoni gjërat paraprakisht. Ju paguheni për punën, prandaj duhet të jetë prioritet. 

Me shokët

Mund t’ju tregon qartësisht se keni një deadline dhe se duhet të dilni me ta më vonë. Ata do t’ju kuptojnë më mirë se të tjerët, pasi që mund të jenë duke u ballafaquar me një situatë të njëjtë në jetën e tyre.

Loading...

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress