< AutoTech
Kerko

Lente inteligjente të kontaktit që ndryshon ngjyrën kur ekspozohet ndaj dritës UV

06/02/2020 13:17 Lente inteligjente të kontaktit që ndryshon ngjyrën kur ekspozohet ndaj dritës UV
Lentet e kontaktit inteligjent që ndryshojnë ngjyrën kur ekspozohen në rrezet e diellit mund të ndihmojnë banorët e plazhit të përcaktojnë më mirë kur të kërkojnë hije ose të riaplikojnë kremrat e diellit.

  Studiuesit evropianë kanë zhvilluar etiketa që përmbajnë ngjyra që ndryshojnë ngjyrën kur ekspozohen ndaj dy llojeve të rrezatimit ultravjollcë (UV) nga rrezet e diellit.

  Etiketat me ndjeshmëri ndaj rrezatimit ultraviolet mund të integrohen në pajisje të bartura, copa lëkure, tekstile ose lente kontakti - dhe ngjyrat mund të shtohen edhe në ngjyra tatuazhesh.

  Ekipi thotë se sasia e ekspozimit të diellit përcaktohet nga këto ngjyra me një saktësi 95 për qind, transmeton KosovaPress.

  Një aplikacion për telefon të mençur me një algoritëm të kamerës mund të kryejë më pas analizë të ndryshimeve të ngjyrave për të monitoruar nga afër ekspozimin ndaj ultravioletëve duke marrë parasysh llojet e lëkurës.

  Loading...

  Llojet e lëkurës mund të përcaktojnë gjithashtu pragun e përdoruesit për dëmtimin e rrezatimit UV, duke ofruar një mundësi të personalizuar të mbrojtjes së lëkurës.

  Lëkura përmban më pak melaninë sesa lëkura më e errët dhe mund të dëmtohet nga drita UV më lehtë.

  Loading...