< AutoTech
Kerko

Pajisja që siguron sinjal 10 herë më të fortë Wi-Fi: A do të largohen ruterët nga përdorimi?

05/02/2020 15:25 Pajisja që siguron sinjal 10 herë më të fortë Wi-Fi: A do të largohen ruterët nga përdorimi?
Shkencëtarët kanë bërë "sipërfaqe të zgjuara" që përforcojnë sinjalin Wi-Fi deri në dhjetë herë.

  Një sistem i ngjashëm me letër-muri mund të zëvendësojë antenat dhe marrësit e rëndë aktualisht të përdorur në shtëpi dhe vendet e punës, duke dhënë një sinjal të dobët.

  Një ekip nga Laboratori i Shkencave Kompjuterike dhe Inteligjencës artificiale i MIT (CSAIL) ka zhvilluar një prototip të një sipërfaqe të kontrolluar nga softueri që përdor më shumë se 3000 mini-antena për të maksimizuar forcën e sinjalit, transmeton KosovaPress.

  Edhe pse ka shumë antena, ato janë mjaft të lira: secila kushton disa cent.

  "Qëllimi kryesor ishte të shohim nëse mund ta drejtonim sinjalin në një mënyrë që ne mund të kontrollonim në të vërtetë," tha profesori i MIT, Harry Balakrishnan.

  Loading...

  Ky sistem i ri quhet RFocus, dhe shkencëtarët besojnë se do të jetë më i dobishëm në zonat ku sinjali është i dobët.

  Muajin tjetër, sistemi do të paraqitet në një revistë shkencore, sipas Independent.

  Loading...