< AutoTech
Kerko

Shkencëtarët gjejnë mënyrën për prodhimin e rrymës në errësirë

06/02/2020 17:46 Shkencëtarët gjejnë mënyrën për prodhimin e rrymës në errësirë
Shkencëtarët e Universitetit të Kalifornisë kanë bërë "panele antidiellore" që funksionojnë të kundërtën e diellit - gjenerojnë energji në errësirë, në vend që ta kenë diellin si burimin e tyre.

    "Në mënyrë që të gjenerojmë energji elektrike pasi dielli të ketë perënduar, ne përdorim një koncept alternative foto-volt që përdor tokën si burim nxehtësie dhe qiellin e natës si një ftohës", shpjegojnë shkencëtarët.

    Sidoqoftë, "panelet antidiellore" nuk janë aq të dobishëm, pasi ato mund të gjenerojnë vetëm një të katërtën e energjisë së gjeneruar nga panelet diellore, transmeton KosovaPress.

    Loading...

    Megjithatë, nëse promovohen, "panelet antidiellore" mund të jenë një pikë e madhe kthese, pasi mund të gjenerojmë energji vazhdimisht.

    Loading...