< Lajme nga biznes
Kerko

Kjo është shkalla e papunësisë në Kanada

07/02/2020 19:04 Kjo është shkalla e papunësisë në Kanada
Ekonomia kanadeze ka krijuar 35000 vende pune në janar (+0,2%), ndërkohë që niveli i papunësisë është ulur lehtë duke u arritur në 5,5%, njoftoi sot Instituti Kombëtar i Statistikave.

    Shkalla e papunësisë ka shënuar një rënie të lehtë në janar në Kanada, me 0,1 pikë më e ulët se në dhjetor.

    “E gjithë rritja e punësimit u vu re në punën me kohë të plotë, pas rritjes së dhjetorit, kur ekonomia kanadeze kishte krijuar 35000 vende pune, pasi humbi 71000 në nëntor.

    Loading...

    “Numri i punëtorëve është rritur në sektorët e prodhimit, ndërtimit dhe bujqësisë”, theksoi Statistique Canada, në një komunikatë duke shtuar se punësimi ishte ulur në sektorin shëndetësor dhe në sektorin e asistencës sociale./ATSH/

    Loading...