< Kulturë dhe Art
Kerko

Librat me të cilët e filluan vitin 2019 lexuesit shqiptarë

05/01/2019 10:26 Librat me të cilët e filluan vitin 2019 lexuesit shqiptarë
Fillimi i një viti konsiderohet mundësi e mirë për fillime të reja. E plot nga të rinjtë shqiptarë vitin 2019 e filluan me lexim.

  Në faqen Leximtarët, ata kanë treguar librat me të cilët filluan vitin 2019. Ajo çka bie në sy te përzgjedhja e tyre, është dominimi i letërsisë së huaj në krahasim me atë shqiptare.

  Nga shkrimtarët shqiptarë, ata kanë zgjedhur Kadarenë, Qosjen e Kongolin, kurse nga shkrimtarët e huaj prijnë Dostojevski, Pamuku e Kundera.

  Në vazhdim gjeni disa nga librat me të cilën lexuesit shqiptarë e nisën këtë vit:

  Tre shokë – Erich Maria Remarque

  Unë jam e kuqja – Orhan Pamuk

  Kur sunduesit grinden – Ismail Kadare

  Idioti – Fyodor Dostoyevski

  Të mjerët – Victor Hugo

  Harry Potter – J.K. Roëling

  Ne të tre – Fatos Kongoli

  Loading...

  I ringjalluri i penduar – Rexhep Qosja

  Shakaja – Milan Kundera

  Fëmijët e mesnatës – Salman Rushdie

  Kur dashuronte Suani – Marcel Proust

  Hija e erës – Carlos R. Zafon

  Alef – Paulo Coelho

  Tri bijat e Evës – Elif Shafak

  Ndërkohë, ata kanë treguar edhe numrin e librave të cilin synojnë ta lexojnë brenda këtij viti, e që sillet rreth 10-60 libra për vit. /Kosovapress/

  Loading...