Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Premte, 29.05.2020 09:48
Reshat Nurboja

​Mbi pesë milion euro denime të komunës së pejës nga gjykatat....!

Prishtinë | 18/07/2019 11:15

Shkruar nga: Reshat Nurboja

Mirë a keq sukses apo dështim - mbi pesë milion euro dënime të komunës së Pejës nga gjykatat....!

Ky pushtet i Komunës së Pejës prej që e ka fituar mandatin ta qeverisë Pejen në vitin 2014 e deri me sot është denuar nga Gjykatat e Kosovës me mbi pesë million euro denime gjyqësore, me ç'rast pos denimeve kryesore ka paguar rreth 1 million euro për kamata për vonesa në pagesë dhe të shpenzimeve procedurale të gjykates (permbarimit)…

Me ketë rast po e pasqyroj vetëm një rast që e kanë e pasyruar edhe auditorër në raportin e tyre të auditimit: "Është bërë pagesa prej 73.068 eurove per demshperblimin e nje nxenese e cila kishte pesuar lendime fizike, psikike nga shperthimi i kalldatores se ngrohjes qendrore ne një shkollë, prej tyre borxhi kryesor ishte 56.675 euro kurse kamata për vonesen e pagesës e shpenzimet tjera procedural të gjykatës-permbaruesit ishin 16.393 euro…Tani janë ne pritje të ekzekutimit edhe 2 denime të tilla, edhe per dy nxenese tjera te cilat e kane fituar te drejten per kompenzim në gjykate….

Për keto denime shqetësuese nga gjykatat me iniciativen time e me me mbështetjen e 14 anëtarëve të kuvendit të Komunës së Pejës që përfaqësojnë 4 nga 6 subjektet politike në kuvend, dhe ate: nga rradhët e Alternativës, 2 nga tre anëtarët Vetëvendosjës, Nismes dhe të Aleancës kemi ftuar seancë të jashtëzakonshme për të diskutuar në kuvend por për çudi partitë në pushtet LDK dhe PDK e kanë bojkutuar dhe nuk kanë pranuar ta diskutojmë këtë problem apo çështje ne ketë mbledhje të kuvendit….Pse ende nuk po mund të kuptoj….?!

Për fat të keq, edhe kryesuesi I kuvendit që e ka për obligim ligjor që ta riperserit konvekimin e seancës së re për ketë çështje nuk e fton mbledhjen e kuvendit edhe pse unë disa here insistoj nga ai përmbushjen e përgjegjësive të tija si kryesues I kuvendit...Çdo here kur diskutohet kjo çështje. Kryesuesi premton se do ta thrret mbledhjen e kuvendit por në realitet një gjë nuk e bën….Pse, nuk e lën partia e tij në pushtet LDK apo për çka besoj se do të ma jep përgjigjen në mbledhjen e kuvendit të këtij muaji…

MIRË A KEQ - SUKSES APO DËSHTIM LE TA VLERËSOJNË VET QYTETARËT...!/Autori është anëtar i Kuvendit të Komunës së Pejës/

Loading...

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar