Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Enjte, 02.04.2020 05:23

​FMS, metoda më e re në Banjën e Kllokotit

Prishtinë | 28/01/2020 09:10

Një metodë e re, e efektshme e trajtimit të mosmbajtjes duke përdorur Stimulimin Funksional Magnetik (FMS). Ajo mund të përdoret me të dyja gjinitë gratë dhe burrat, për të gjitha llojet e mosmbajtjes së urinës dhe fekaleve, për rehabilitim më të shpejtë pas operacionit ose lindjes dhe madje edhe për disa disfunksione seksuale ose dhimbje kronike në legen ose në pjesën e poshtme të shpinës.

Pajisja e kujdesit Tesla u zhvillua për trajtimin e dyshemesë së legenit dhe mosmbajtjen e urinës duke përdorur teknologjinë e veçantë FMS - Stimulimi Funksional Magnetik. Fusha magnetike e shkaktuar nga pajisja shkakton që muskujt e dyshemesë së legenit të kontraktohen pa nevojën për ndonjë elektrodë.

FMS është një alternativë efektive ndaj metodave të stimuluara elektrike, pasi ka shumë përparësi për rehabilitimin. Fushat magnetike janë më pak të dhimbshme, lejojnë penetrim të thellë në indet heterogjene biologjike dhe nuk kërkojnë kontakt me lëkurën. FMS nuk stimulon nervat e dhimbjes në sipërfaqen e lëkurës dhe prandaj është më e këndshme sesa stimulimi klasik elektrik.

Fushat magnetike kalojnë nëpër rroba, inde dhe kocka dhe arrijnë indet e tjera të paarritshme. FMS përdor pronat super induktive të fushës magnetike thellë brenda trupit dhe kështu stimulon muskujt që nuk mund të arrihen duke përdorur stimulimin elektrik.

Trajtimi FMS rrit fuqinë dhe qëndrueshmërinë e muskujve të legenit të legenit. Përveç kësaj, pacienti mëson se si të kryejë siç duhet stërvitjet që forcojnë muskujt. Kjo siguron lehtësim efektiv dhe afatgjatë të rrjedhjes së pakontrolluar të urinës dhe muskujt e dobësuar të dyshemesë së legenit.

Me dy karriken e aplikatorit trajtoni mosmbajtjen dhe problemet e dyshemesë në legen me aplikuesin e ndërtuar në selinë e karriges dhe në pjesën e prapme të karriges.

Ndihmon me sukses me:

mosmbajtjeje stresi, kërkojnë inkontinencë, mosmbajtjeje të përzier urinar, mosmbajtjeje fekale, rehabilitimi pas lindjes, rehabilitimi i muskujve të legenit në dysheme pas operacionit, mosmbajtjeje për shkak të prostatektomisë radikale, prostatiti kronik, mosfunksionim ngrerë, probleme për shkak të qarkullimit të dobët.

Procesi i terapisë:

Terapia është e thjeshtë dhe nuk kërkon përgatitje të veçantë të pacientit. Gjatë terapisë, pacienti mbetet i veshur dhe ulet në një karrige të rehatshme të mosmbajtjes. Gjatë stimulimit, ai / ajo fokusohet në ndërgjegjësimin e kontraktimeve të muskujve, duke e bërë më të lehtë për të mësuar stërvitjen e muskujve.

Terapia është jo-invazive, pa dhimbje dhe pa asnjë efekt anësor të njohur. Përmirësimi mund të shihet pas vetëm disa seancave.

Plani i terapisë përcaktohet veçmas për secilin pacient nga një mjek i specializuar pas një konsultimi dhe shqyrtimi fillestar.

Për aplikimin FMS në indet periferike ju lutemi referojuni përshkrimit të pajisjes Tesla Stym. Ju mund të lidhni deri në 4 aplikues handheld FMS në pajisjen Tesla Care.

Përforcimi pas lindjes i muskujve të dyshemeve të legenit - kërkesa kryesore për parandalimin e mosmbajtjes

Shtimi i peshës së mitrës dhe ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë vendosin një tendosje të madhe në muskujt e legenit, duke zvogëluar aftësitë e tyre. Lindja mund të shkaktojë shtrirje shtesë dhe të dëmtojë nervat ose muskujt edhe kur kanali i lindjes duket tërësisht i paprekur.

Kjo përfundimisht shpie në urinë e pakontrolluar dhe / ose rrjedhjet e feces pas lindjes. E vetmja mënyrë për të parandaluar mosmbajtjen e tillë pas lindjes është përmes ushtrimeve që forcojnë muskujt e legenit. Ushtrime të tilla duhet të kryhen tashmë gjatë shtatzënisë dhe të vazhdojnë pas lindjes. Sidoqoftë, ekspertët vlerësojnë se deri në 28% e të gjitha grave kanë probleme të lidhura me mosmbajtjeje edhe dy vjet pas lindjes.

FMS lejon muskujt e legenit të rimëkëmbin tonin, forcën dhe qëndrueshmërinë e tyre të duhur pas lindjes. Mospërmbajtja mund të parandalohet ose të shërohet brenda 2-3 javëve!

Loading...

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress