Follow Us

*KYQU SHQIP ENGLISH
E Premte, 31.03.2023 03:49

​HerbaLife Nutrition, çelës për një jetë të shëndetshme

Prishtinë | 03/01/2020 08:27

​Për jetë të shëndoshë nuk ndihmon ndryshimi i përkohshëm, por mënyrë tjetër e jetës. Në ditëlindjen e 40 jubilare, kompania botërore për ushqim të shëndetshëm Herbalife Nutrition, më 16.11.2019, ka organizuar dy ngjarje solemne në Prishtinë. Konferenca që ishte e hapur për gazetarët me temat “Mënyra e shpejtë e jetës në kohërat e sodit, si dhe në iniciativën globale Nutrition for Zero Hunger.

Udhëheqës në këtë ngjarje edukative ishte Donika Hyseni, ndërsa në suazë të ngjarjes si mysafirë, ligjërues, fjalime patën drejtori i ri i Herbalife Nutrition, përgjegjës për rajonin e Evropës Juglindore, z.Goran Nikoliq dhe dr.Jonatan Jarom, mjek i sportit dhe drejtor medicinal i Mediks-Qendrës për medicinë sportive në suaza të kompleksit olimpik në Tel Aviv, anëtar i bordit të këshillit të Herbalife Nutrition. Pas pjesës edukative, ka pasuar edhe pjesa argëtuese dhe koktej nga pije të shëndetshme dhe ushqim të shëndetshëm.     

Goran Nikoliq ka folur për kompaninë, si dhe për misionin dhe vizionin në ushqim, gjithashtu kujtoi edhe në përgjegjësinë shoqërore të kompanisë dhe foli për fushatën globale Nutriton for Zero Hunger.

Herbalife Nutrition është kompani nutricionistike që për qëllim ka botën ta bëj më të shëndetshëm dhe më të lumtur. Kompania është në mision të ushqimit, iu ndryshon jetën njerëzve me prodhime të shkëlqyera nutricionistike dhe programe që nga viti 1980. “Bashkë me Herbalife Nutrition distributerët tanë të pavarur, jemi përkushtuar të sigurojmë zgjidhje për ushqimin e parregullt dhe trashësisë së tepruar, plakja e shpejtë dhe harxhimet e mëdha për shëndet publik, dhe ndërkohë iu sigurojmë mundësi afariste të ndërmarësisë për gjitha moshat”.


Herbalife Nutrition ofron prodhime shumë kualitative, trajnim individual me distributor të pavarur të Herbalife Nutrition dhe mbështetje nga bashkësia që i inspiron klientët për të udhëhequr mënyrë më të shëndosh dhe më aktiv.

Përmes përpjekjeve të tyre për përgjegjësi shoqërore korporative, Herbalife  Nutrition mbështetë Herbalife Nutrition Foundation (HNF) dhe programet e tyre Casa Herbalife që iu ndihmon fëmijëve të kategorive të prekura që t’iu sigurohet ushqim më të shëndetshëm. Herbalife Nutrition mburret që është sponsor të më shumë se 200 sportistëve botërorë, dhe ngjarje në gjithë botën.

Për mungesën e ushqimit të rregullt, sëmundjet në kohën moderne, trashësia dhe problemet që mbartë në vete, foli dr.Jarom. Përveç problemit me rritjen e peshës, si dhe problemet që mbartë në vete, doktor Jarom ka folur dhe ka prezantuar linjën e produkteve sportive Herbalife 24.

Që kualiteti i ushqimit është me shumë rëndësi, na tregon edhe ditëlindja e 40 e kompanisë, e cila me hulumtimet e saja shkencore vërteton se produktet e “Herbalife Nutrition”, paraqesin ushqim optimal në luftën kundër trashësisë. Çdo ditë konsumohen mbi 4 milionë herbalife shejke. “Herbalife Nutrition”, është prezente në mbi 94 tregje në nivel global me përfitime në vit prej mbi 5 miliardë dollarë dhe me mbi 4 milionë distributorë.

Me rastin e 40 vjetorit të ekzistimit në treg bëmë një intervistë të shkurtër me Jonatan Jarom, ithtarë i misionit të kompanisë për përmirësimin e zakoneve të ushqimit të njerëzve në gjithë botën përmes udhëheqjes së shëndetshme dhe aktive të mënyrës së jetës dhe ushqim kualitativ.

Me atë folëm për mënyrën e shëndetshme të jetesës dhe për atë si të lihen aq shumë të ashtuquajtura kënaqësi të “shijshme”, që i ofron jeta, në interes të shëndetit.

Më shumë se 10 vite jeni anëtarë i Bordit të këshillit të Herbalife Nutrition, çfarë është më saktësisht detyra juaj?

Bordi i Këshillit për ushqim të Herbalife përbëhet nga ekspertë të ushqimit, shkencës, medicinës sportive dhe shëndetësisë nga e gjithë bota. Detyra jonë kryesore është që të ndihmojmë në edukimin dhe trajnimin e distributorëve të pavarur të herbalife për atë se si udhëhiqet një mënyrë e aktive dhe e shëndetshme e jetës duke shfrytëzuar ushqim dhe ushtrim se si ti transmetojnë këto informacione më tutje. Instruksionet e NAB për atë se pse dhe si të shfrytëzohen produktet ushqimore të Herbalife mund të ndihmon në arritjen e qëllimeve të klientit. Më tej, ne marrim pjesë në krijimin e strategjisë zhvillimore shkencore të kompanisë.

Gjatë kohës së karrierës tuaj, punoni me njerëz të cilët janë aktiv në sport, nga kampion botërorë deri te amatorët sportiv, a mund të na thoni ndonjë nga emrat e famshëm botërorë nga lëmia e sportit, cilët ishin mes tyre?

Po, si mjek sportiv, kam trajtuar shumë sportistë profesional, kampion botërorë dhe fitues të medaleve, por edhe sportistë fanscinant me invaliditet. Dhe përmes kësaj kam pasur mundësi të shoh se trupi i njeriut është i gatshëm të arri rezultate të jashtëzakonshme dhe të bëj gjëra të jashtëzakonshme. Nga viti 1993 unë jam mjek përgjegjës për federatën izraelite të tenisit, kështu që punojë me teniserët më të mirë në botë. Gjatë viteve që kam punuar për kampion nacional në futboll, basketboll, hendboll, gjimnastikë, not dhe sporte tjera olimpike, si dhe me paraolimpik, kam punuar me shumë sportistë të njohur.

Cili është sugjerimi juaj kryesor për jetë të shëndetshme për sportistët në përgjithësi, dhe gjithë njerëzve?

Mënyra kyçe që të mbeteni të shëndoshë është përmes prevenimit-kombinim i ushtrimeve të përditshme të balansuar me ushqim dhe shërim përmes gjumit e kështu me rradhë. Është shumë me rëndësi që gjithsecili ta rregullon shëndetin e tij përmes aktivitetit fizik, me ushtrime për ditë. Me atë, ata obligohen edhe me ushqim të tërësishëm të balansuar. Kjo do të thotë se iu duhen sasi të sakta të vitaminave, minerale në ushqimin e tyre. Dallimi mes ushqimit për sportistëve profesionist dhe autorëve ose atyre që ushtrojnë gjatë kohës së lirë është vetëm në kuantitetin dhe kohën e marrjes së ushqimeve dhe orëve për ushtrime, e jo në kualitetin. Ushtrimet do ta ndërtojnë trupin, e cila më pas duhet të shtohet me ushqim në intervale të rregullta.

Sot ekzistojnë shumë sugjerime për ushqim, cila është mënyra më e shëndetshme për ushqim sipas juve?

Të jetohet mënyrë e shëndetshme e jetës mund të jetë një nga detyrat më të rënda, nuk bëhet fjalë vetëm për disiplinë, por bëhet fjalë për atë që të lihen aq shumë të ashtuquajtura kënaqësi “të shijshme”, që t’i ofron jeta. Për shkak të aq shumë përpjekjeve që duhet t’iu kundërvihemi, dëshira jonë të ndjehemi dhe të dukemi mirë është luftë në bazë ditore. Por nëse dalim nga zona jonë të komoditetit dhe shohim rreth nesh, do të mund të shohim se është e mundur të shijojmë në jetë të shëndetshme. Duhet të kuptojmë se ndërmarrim mënyrë ndryshe të jetesës, e jo vetëm ndryshim të përkohshëm.

Duhet t’i themi vetes se dëshirojmë dhe mund ta bëjmë këtë, ndërsa më pas ti vendosim edhe qëllimet tona. Arritje e qëllimeve tona të dëshirueshme është shumë çështje e komplikuar dhe për këtë temë kanë shkruar shumë  autorë e shkencëtarë. Të kemi trajner personal, shoqërues në trajnime ose të anëtarësoheni në grupin të ideve më të mira. Vendosja e një regjimi të butë të trajnimeve në fillimin e avancimit me hapa të ngadaltë -10% rritje të intensitetit dhe gjatësisë, varijacione të aktiviteteve, ushtrim të fuqisë që të arrihen funksione më të mira të trupit dhe prevenim nga dëmtimet dhe kombinim të të njëjtës me ushqim të drejtë, janë kyçe për përgatitjen e trupit tuaj për ritmin e tij të ri. Keni ushqim të shëndetshëm, të pasur me gjitha materiet ushqyese, ndani ushqimin në sasi më të vogla gjatë ditës dhe ushtroni sikur jeta iu varet nga kjo, keni qëndrim pozitiv dhe bëni më të mirën që mundeni. Kjo me siguri është çelësi për një stil afatgjatë të një jete aktive.

Loading...
 

Shpërndaje


Artikuj të sponzorizuar

Më shumë nga KosovaPress